Vergi uzmanı Ozan Bingöl, AK Parti tarafından TBMM’ye sunulan Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne yönelik eleştirilerini resmi sosyal medya hesabı X üzerinden dile getirdi.

100 bin TL ve üzeri limitli kredi kartları üzerinden getirilmesi teklif edilen 750 TL’lik katkı payını vergi olarak nitelendiren Bingöl ve bu vergilerin vatandaşlar üzerindeki yüküne dikkat çekti. “Hem işlemler kredi kartıyla yapılacak deniyor hem de kredi kartı limiti üzerinden vergi getiriliyor” ifadelerini kullanan Bingöl, bu düzenlemeyi “kazdan tüy yolma aşamasından sinekten yağ çıkarma aşamasına geçildi” şeklinde yorumladı.

Kendi deyimiyle “yeni vergiler”in, vergi sistemini daha da karmaşık hale getireceğini ve vatandaşların üzerindeki baskıyı artıracağını vurgulayan Bingöl, “Bu yeni vergilerle hedef, 2024 yılı vergi hedefinin %1’i bile değil” dedi.

Bingöl, bu tür vergilerin savunma sistemini destekleme amacı taşıdığının öne sürüldüğünü belirterek, bunun yerine bütçeden kaynak aktarılması gerektiğini savundu.

Paylaşımının sonunda ise, “Ne olur savunma sanayini, güvenliği bahane edip vatandaşı yoracak, vergi adaletsizliğini daha derinleştirecek vergileri getirmeyin önümüze” ifadeleriyle siyasilere seslendi.

Kaynak: Dünya Gazetesi