Türk basınının usta kalemlerinden, Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybetti.

Deneyimli iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, Günerı Cıvaoğlu’nun ölüm haberinin ardından X (Twitter) hesabından ilgi çeken bir paylaşım yaptı.

Hazine Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde hükümete yönelik eleştiriler getiren Eğilmez, tenkitlerinin o yıllarda Sabah gazetesinde yazan Güneri Cıvaoğlu tarafından yazıldığını anımsattı.

Mahfi Eğilmez gazete 1 Mayıs 1991 tarihli gazete küpürüne yer verdiği paylaşımında, Güneri Cıvaoğlu’nun ölüm haberini üzüntüyle öğrendiğini belirterek şunları yazdı:

* Hazine Müsteşar Yardımcısıyken (yani bürokrat olarak görevdeyken) zamanın hükümetini eleştirmiştim. O da 1 Mayıs 1991’de Sabah Gazetesi’nde yazmıştı bunları. Kimse de beni görevden almamıştı. Hey gidi günler hey. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Güneri Cıvaoğlu’nun söz konusu yazısındaki bölüm şöyle:

* Anavatan’ın birikmiş tüm günahları nedeniyle o tekmelenir. 1992 Genel Seçimlerine dayak yemiş, hırpalanmış, pörsümüş olarak girer. Kimse de O’nun ve Anavatan’ın bu seçim takviminde bir geleceği olabileceğin sanmasın.

* Hiç abartmıyorum. Düşünün ki, bu Hükümetin Hazine ve Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Mahfi Eğimez, ekonomik fiyaskoyu açık açık gazetelere anlatıyor.

“Her ülkenin bir tek bütçesi var. O nedenle ekonomisi de kontrol altındadır. Bizde ise 50 bütçe var. Çünkü 50 fon, 50 bütçe demektir. Herkes kafasına göre harcıyor. Çok söyledik -yapmayın etmeyin diye, ama dinleyen olmadı… İşte bu hale geldik sonunda” sözleri Mahfi Eğilmez’indir

Kaynak: Dünya Gazetesi