Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası’na konuk oldu.

Bakan Işıkhan, ‘Yenidoğan çetesi soruşturması’ başta olmak üzere, gündemdeki gelişmeler ile çalışma hayatı ve sosyal güvenlik konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Işıkhan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

* (FETÖ elebaşının ölümü) Alçak örgütün elebaşının devletimize, milletimize, dinimize ihanet ettiğini, verdiği zararları unutmayacağız.

*(Yenidoğan soruşturmasındaki hastaneler) Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat iptaliyle özel hastanelerin ödemeleri durduruldu, bunlar da kapatıldı.

*Emeklilik sistemi ile çok fazla oynamak istemiyoruz. SGK ve bakanlık olarak çalışanlarımızın daha çok çalışmasına sistemde kalmalarına ihtiyacımız var. Emeklilik zaten bir hak. Elimiz, ayağımız tutuyorken çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Sistemde ne kadar daha kalırlarsa emekli aylıklarının da o oranda artacağını ön görüyoruz.

*OVP çerçevesinde temel hedefimiz vatandaşlarımızın yaşam refahını yükseltmektir. Emeklilik ile ilgili köklü bir değişiklik öngörmüyoruz. Bununla birlikte emekliliklerimizin yaşam standartlarının yükselmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışanlarımızın daha çok üretimine ve çalışmasına ihtiyacımız var.

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak: Dünya Gazetesi