AFAD’dan yapılan açıklamaya göre saat 10.46’da merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 5,9 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ’da da hissedildi.

Söz konusu depremi NTV yayınında değerlendiren Okan Tüysüz, depremin gerçekleştiği bölgenin 6 Şubat ve Elazığ depremlerinin yaşandığı bölgede olduğunu belirterek, “Hasar olabilecek bir deprem. Umarız ciddi bir hasar ortaya çıkmamıştır” dedi.

Özellikle 6 Şubat depreminden sonra Doğu Anadolu fay hattının sıkıştığını ve önemli stres değişikliklerinin olduğunu ifade eden Tüysüz, “Bu tür depremleri olağan karşılıyorum. Türkiye’de 1 yıl içinde ortalama 20 bin civarında deprem oluyordu. 6 Şubat depremlerinden sonra bu sayı 75 binlere geldi. 2 yıldır deprem sayıları azalmaya başladı. Bu süreç devam edecek. Bu bölgede daha büyük bir deprem beklentimiz yok. Bölgenin stresi büyük oranda boşaldı” ifadesini kullandı.

“5 şiddetine kadar artçı deprem meydana gelebilir”

Tüysüz, depremin ardından artçı depremlerin de meydana geleceğini kaydederek, “5 şiddetine kadar artçı depremler meydana gelebilir. Özellikle hasar görmüş yapılara girilmemesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: Dünya Gazetesi